MOSTRA VINS I CAVES DE CATALUNYA

Per a inscripcions o qualsevol qüestió o aclariment respecte de la participació en aquesta fira, us podeu adreçar a:

Núria Hernández
E-mail:
 nhernandezmurillo@gencat.cat 

Montserrat Costafreda
E-mail:
 mcostafreda@gencat.cat

Telèfon: 93 552 48 20

Comparteix aquesta informació

El sector vitivinícola del país té una cita cada mes de setembre a Barcelona amb la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que compta amb una llarga trajectòria iniciada l’any 1980. La capital catalana esdevé un magnífic aparador del potencial dels cellers catalans que ensenyen els seus vins i caves i, al mateix temps, és una forma d’introduir nous amants a la cultura del vi des d’un enfocament popular i accessible.  


Descripció 

La fira compta amb la participació d’una quarantena de cellers del país que formen part de les Denominacions d’Origen Catalanes. En el marc de la mostra, es reparteixen unes 16.000 copes, els cellers ensenyen les darreres novetats i el públic pot participar en els més de 100.000 tastos d’una oferta extraordinària formada per 400 vins i caves catalans. El públic té al seu abast un espai propi de botiga que incorpora totes les varietats exposades, mentre que l’oferta gastronòmica està dirigida des del Mercat de Sant Antoni amb tapes i degustacions. 


Objectiu 

Barcelona esdevé un emplaçament idoni per projectar a la mateixa ciutat i a tot el món el potencial dels vins que es produeixen a Catalunya. Per a Prodeca una bona manera de vendre els vins i els caves al món és fer-ho des de Barcelona promovent-ne el coneixement perquè el país esdevingui el seu propi ambaixador. Barcelona és un dels mercats estratègic dels vins i caves catalans. L’oferta de vins i caves amb DO catalana ha anat incrementant en restaurants, botigues especialitzades, supermercats. Segons les darreres dades presentades per l’INCAVI de l’informe Nielsen, el 38,7% del vi que es consumeix a Catalunya és vi amb Denominació d’Origen catalana, 11 punts més que fa 8 anys. Per aquest motiu, any rere any, des de la creació de l’INCAVI, s’ha apostat per portar a Barcelona una representació de cellers i denominacions d’origen catalanes en una fira popular que aproximi el món del vi a la ciutadania de Barcelona.La fira 

La fira se celebra des de 1980 a la capital catalana a finals de setembre coincidint amb les festes de la Mercè. Darrerament ha estrenat un nou escenari, al barri de Sant Antoni, més cèntric i proper als actes festius de la Mercè. El nou espai, a més és a tocar d’un dels mercats de referència de la ciutat.  La mostra reuneix una gran varietat de cellers que transporten els visitants a paisatges de vinya i vi que han anat perdurant al llarg de la història a Catalunya. El sector vitivinícola és viu i ha fet fortes inversions en la millora dels cellers, la compra de maquinària, l'aplicació de noves tècniques de conreu i d'elaboració o la selecció de material vegetal. Avui és un sector modern, dinàmic i enfocat a continuar oferint productes nous i interessat en la conservació del patrimoni vitivinícola autòcton. Un sector, en definitiva, competitiu, capaç d'afrontar els reptes de futur. 

La mostra és organitzada pel departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat a través de l’INCAVI i Prodeca.


Web

https://mostradevinsicaves.cat/mostra