L'important creixement del sector productiu els últims anys ha generat les condicions perquè augmentés i es consolidés la indústria transformadora.

El sector ecològic

L'important creixement del sector productiu els últims anys ha generat les condicions perquè augmentés i es consolidés la indústria transformadora, fet que permet l'obtenció d'un valor afegit a unes produccions que ja el porten incorporat per les característiques productives. Lleida és la demarcació amb més superfície inscrita a l'agricultura ecològica, i Barcelona, la demarcació amb més indústries transformadores. 

La producció agrària ecològica és un sistema de producció i elaboració de productes agraris l'objectiu del qual és l'obtenció d'aliments de màxima qualitat, respectant el medi ambient i sense utilitzar productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics o plaguicides, entre d’altres). 
 
El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària. 

Les empreses destaquen per la capacitat innovadora i el dinamisme comercial que les porta a comercialitzar bona part de la producció a mercats exteriors, principalment europeus. 

 

Cereales ecologic

 

 

 

 

Exportació

Destins productes ecològics

  • Total d’empreses exportadores: 31 exportadors 
  • Total de països on s’exporta: 21 països (12 d’Àsia, 8 d’Amèrica i 1 d’Àfrica) 

Principals destins exportadors

  • EUA (hi exporten 13 empreses, s'hi exporten 7 productes diferents, principalment* vi, cava i ametlles) 
  • Japó (hi exporten 6 empreses, s’exporten 4 productes diferents, principalment* Oli d'oliva verge extra) 

*“Principalment” vol dir que hi ha empreses que exporten aquell producte a aquell país, no per volum de facturació.

Mercat ecologic

 

 

 

 

Infografia organic

 

Infografia ecologic

 

ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

Sector ecològic agroalimentari de Catalunya

20.04.19

Sector ecològic agroalimentari de Catalunya

El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària. L’informe suggereix mercats potencials per a l’exportació de productes ecològics, així com dades generals de comercialització. 

Comerç exterior i tendències dels productes ecològics

28.02.19

Comerç exterior i tendències dels productes ecològics

El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària. L’informe resumeix els mercats amb major potencial així com la situació actual de la indústria de productes ecològics a Catalunya.  

Veure tots els documents

PROPERS ESDEVENIMENTS

ACTUALITAT DEL SECTOR ECOLÒGIC

17.03.20

Aliments i transmissió del Covid-19

L'Agència Europea per a la Seguretat Alimentària (EFSA) ha signat un comunicat on informa que no existeixen evidències científiques, fins als moments, que els aliments puguin ser una via de transmissió del Coronavirus.

12.01.20

Esdeveniments i fires clau del sector ecològic

El segment de l’alimentació ecològica és creixent i les fires que el promouen, cada cop més nombroses. De la mateixa manera, les activitats no professionals destinades a apropar l’alimentació ecològica al gran públic també creixen.

Veure totes les notícies relacionades