El sector de la fruita i l’horta a Catalunya
Producció
La fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya pel seu pes econòmic, per la superfície de conreu, per la seva importància relativa en la producció tant d’Europa com de l’Estat espanyol, i per la seva orientació exportadora.
Catalunya és l'àrea més important de producció de fruita dolça d'Espanya que, alhora, és el novè productor mundial de préssec i nectarina, el divuitè productor mundial de pera i el trenta-setè de poma.
En les més de 55 mil hectàrees dedicades a fruiters s'hi produeix anualment al voltant d'un milió de tones de poma, pera, préssec i nectarina, principalment.
Gràcies a un territori ric en diversitat i a un clima mediterrani temperat, Catalunya ofereix una bona varietat de fruita que, a més, compta amb un valor de singularitat, i és que el conreu es porta a terme majoritàriament d'acord amb el sistema de producció integrada.
Exportacions
Catalunya exporta un 65% de la fruita dolça i cítrics (609,268 tones) (en relació amb la seva producció global de 940.501 Tones) als mercats estrangers i està present en les cadenes europees i internacionals més exigents quant a qualitat, traçabilitat i seguretat alimentària. Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit i els Països Baixos es troben entre els principals països de destí.
ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

29.11.19
Principals sectors exportadors
El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destaca el sector de la Carn i porcí , amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector fine food, amb un 29%.

29.08.19
Despesa en alimentació a Catalunya
Catalunya està el 6% per sobre de la mitjana nacional pel que fa a la despesa per càpita en alimentació. El producte que copa més percentatge de despesa és la carn, seguit del peix i les fruites.

05.08.19
Consum mitjà de productes agroalimentaris per persona a Catalunya
Visió general de com es fragmenta la despesa en productes alimentaris a Catalunya en funció de la seva categoria.
ACTUALITAT DEL SECTOR FRUITA I HORTA
17.03.20
Aliments i transmissió del Covid-19
L'Agència Europea per a la Seguretat Alimentària (EFSA) ha signat un comunicat on informa que no existeixen evidències científiques, fins als moments, que els aliments puguin ser una via de transmissió del Coronavirus.
12.01.20
La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania
La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment que promociona i dóna a conèixer la producció i alimentació ecològiques al consumidor final.
18.12.19
Catalunya tornarà a acollir el congrés internacional sobre tòfona
El Trufforum, que aplega productors i prescriptors, se celebrarà de nou a Vic després de l’exitosa edició de 2019.