El sector de la carn i embotits
Indústria
La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 7.028 M€.
Representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 18% en nombre d’empreses.
És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat.
Producció
Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill.
Catalunya s’ha consolidat com un dels centres de producció més importants del continent europeu i se situa el 2017 com el 2n productor d’Europa i el 10è productor de carn porcí del món. Alhora és la principal regió d’explotació porcina, bovina i d’aus d’Espanya i la internacionalització representa un element clau per poder comercialitzar la seva oferta.
Exportació
Catalunya és un gran exportador de carn. Catalunya exporta el 51,53% en volum i el 48,82% en valor del total de la carn exportada per Espanya i el 22,56% en volum i 26,23% en valor de la Unió Europea. En elaborats, les xifres són les següents: Catalunya exporta en volum el 50,98% d’Espanya i el 28,42% d’Europa, i en valor el 51,62% i el 34,30%, respectivament.
De fet, més del 56% de la carn que s'hi produeix es comercialitza en mercats exteriors, la qual cosa representa, en valor, tenint en compte els elaborats carnis de 3.252 M€, i una taxa de cobertura de més del 860%. L’exportació de carn i productes carnis a països tercers s’ha incrementat un 114% en valor en els últims 5 anys, arribant a 981,52 milions d’euros el 2018. El porcí representa més del 72% tant en volum com en valor de les exportacions de carn.
Alhora, Catalunya és un territori amb una arrelada tradició en l’elaboració d’embotits de gran qualitat i molta varietat, que en el total de l’exportació representen més del 5% en volum i més del 10% en valor.
ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

29.11.19
Principals sectors exportadors
El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destaca el sector de la Carn i porcí , amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector fine food, amb un 29%.

29.08.19
Despesa en alimentació a Catalunya
Catalunya està el 6% per sobre de la mitjana nacional pel que fa a la despesa per càpita en alimentació. El producte que copa més percentatge de despesa és la carn, seguit del peix i les fruites.

05.08.19
Consum mitjà de productes agroalimentaris per persona a Catalunya
Visió general de com es fragmenta la despesa en productes alimentaris a Catalunya en funció de la seva categoria.
ACTUALITAT DEL SECTOR CARN I EMBOTITS
17.03.20
Aliments i transmissió del Covid-19
L'Agència Europea per a la Seguretat Alimentària (EFSA) ha signat un comunicat on informa que no existeixen evidències científiques, fins als moments, que els aliments puguin ser una via de transmissió del Coronavirus.
12.01.20
La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania
La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment que promociona i dóna a conèixer la producció i alimentació ecològiques al consumidor final.
04.11.19
El Govern de Catalunya i les associacions empresarials impulsen la internacionalització de les empreses en la Meat Business Forum
100 compradors de 28 països extracomunitaris participaran en rondes de negocis amb empreses catalanes del sector carni els dies 9 i 10 d’abril a l’espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.