Gastroteca.cat, el directori de referència del producte agroalimentari català

Laura Martí
Àrea de Gastronomia
Prodeca, Promotora dels Aliments Catalans - Generalitat de Catalunya
Tel. +34 93 552 48 20 
laura.marti@gencat.cat 

La Gastroteca  és el catàleg digital de referència del producte autòcton català. Conté més de 250 entrades d’aliments locals amb una fitxa que els vincula al seu territori d’origen i els classifica segons la categoria d’aliment, l’estacionalitat, els atributs i propietats nutricionals, i els distintius de qualitat. Disposa d’un apartat de producte ecològic. 

Els productes es presenten lligats als productors, elaboradors i establiments agroalimentaris on es poden comprar i, també, als restaurants, càterings i allotjaments gastronòmics on es poden tastar. A Catalunya i, també, a la resta del món. 

La web mostra, a més, un univers amb informació rellevant relacionada amb el producte: receptes, rutes, agenda d’esdeveniments gastronòmics i enllaços a entitats, associacions, gremis i col·lectius de cuina, mitjans de comunicació i blocs, etc.  

El gran valor del portal és la seva interrelació de dades que el converteix en un buscador d’informació gastronòmica de Catalunya d’ampli abast.

 

Objectius  

  1. Identificar tot el catàleg de producte agroalimentari català  
  2. Vincular-hi els actors relacionats per potenciar la seva visibilitat i la  comercialització dels productes  
  3. Proposar solucions/beneficis als actors i als consumidors 
  4. Incentivar la promoció turística vinculada a l’interès gastronòmic  
  5. Promoure el producte i la gastronomia catalana en l'àmbit de coneixement i de rotació local i internacional

Creació: 2007. Al 2019 s’ha fet una actualització de la identitat visual i tecnològica i també s’han ampliat els seus continguts.