Catalonia Food and Gastronomy HUB

L’estand Catalonia Food&Gastronomy HUB va reunir el potencial gastronòmic i agroalimentari de Catalunya a la fira Alimentaria, un dels certàmens del sector més importants del món. Un esdeveniment que mobilitza 4.500 empreses expositores i 150.000 visitants de 156 països d’arreu del món esdevé una magnífica oportunitat per a l’agroalimentació i la gastronomia del país.  

 

Descripció 

Catalunya, el seu territori, els seus productes i les persones que els treballen, des d’una òptica comercial i en un mateix espai de 320 metres quadrats a la Fira Alimentaria. Tot explicat a través dels seus agents, productors, elaboradors i xefs, que converteixen el sector agroalimentari català en un dels més pioners d’Europa. Tot aquest potencial es troba a l’estand Catalonia Food&Gastronomy HUB a la fira Alimentaria. L’espai esdevé la síntesi expositiva del bo i millor d’un territori, el potencial agroalimentari del qual representa una xifra de negoci de 25.000 milions d’euros anuals i dóna feina a prop de 80.000 professionals en les seves 2.500 indústries productores d’aliments i begudes i 3.700 companyies exportadores. 

 

Objectiu 

L'espai és un punt de trobada per a importadors i productors, un autèntic aparador de la salut agroalimentària de Catalunya i un contenidor de la seva capacitat productiva, exportadora i empresarial. A través d'un audiovisual l'estand ensenya tota la cadena agroalimentària, des del més macro (paisatge, territori) i la matèria primera (producte), al seu procés d'elaboració (transformació), passant per la cuina que el porta a la taula; des del camp al producte gurmet. I compta també amb les explicacions en directe de xefs de reconegut prestigi com Adrián Marín, Rafael Muria, Pep Nogué, Ada Parellada, Jeroni Castell, Alain Guiard, Ricard Borrás, Martí Rosàs, Albert Mendiola o Rafa Zafra s'ocupen d'il·lustrar-ho als fogons, mentre que Ferran Adrià, Joan Roca, Josep Roca, Carme Ruscalleda, Jordi Cruz, Paco Pérez, Sergio i Javier Torres, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, Ferran Centelles o Christian Escribà ho expliquen a través d'un vídeo.

 

La fira 

Alimentaria és una de les fires més importants del sector. L'estand Catalonia Food&Gastronomy HUB fa una clara aposta per ensenyar el producte i es compta amb una àmplia mostra de formatges, embotits, vins i caves, cuina halal i productes fine food.

En la seva ferma aposta per la comercialització i internacionalització del sector agroalimentari català, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de Prodeca, coordina la participació d'unes 200 firmes catalanes sota el paraigua de Catalunya en els diferents salons del certamen: Lands of Spain, Intervin, Intercarn i Interlac.