PROWINE CHINA 2020

Persones de contacte

Per a inscripció i/o qualsevol qüestió o aclariment respecte de la participació en aquesta fira, us podeu adreçar a: Núria Hernandez E-mail: nhernandezmurillo@gencat.cat Montserrat Costafreda E-mail: mcostafreda@gencat.cat

Telèfon: 93 552 48 20

Comparteix aquesta informació

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació agrupada d'empreses a la fira ProWine China 2020 que se celebrarà a Shanghai del 10 al 12 de novembre de 2020.

 

Dades de la fira i el mercat

Es tracta de la setena edició de la ProWine China, fira exclusivament professional, que se celebra a Shanghai dins el marc de la FHC, Food & Hotel China, fira xinesa líder en alimentació i hostaleria.

Organitzada per Messe Düsseldorf China i l'UBM, és una de les plataformes de contacte comercial més importants per al sector del vi a Àsia.

Dades de l'edició 2019

  • 20.640 visitants
  • 820 expositors participants, productors i distribuïdors, de 39 països

 

Perfil dels visitants

Aquest certamen s'adreça exclusivament als professionals del sector del vi i espirituosos.

La tipologia de visitants inclou importadors i distribuïdors (31%), botigues i supermercats (24%), majoristes (17%), restauració, hotels i bars (9%), consultors i serveis pel sector del vi (8%), productors (6%), càtering (5%).

Majoritàriament provenen de la Xina continental: Shanghai, Fujian, Guangdong, Shandong, Tianjin, Beijing, Liaoning, etc.

 

Dades del mercat

El mercat xinès del vi té un gran potencial de creixement però alhora és molt competitiu. És el cinquè mercat mundial en volum consumit tot i que el consum per càpita corresponent als majors d'edat se situa en 1,2 litres/any.

Els vins catalans cada vegada s'hi estan valoritzant més, tal com ens indica el creixement sostingut del preu mitja, tot i que aquest encara està per sota del dels nostres competidors.

El consum de vi a la Xina ha anat incrementant històricament superant els 2.000 milions de litres l'any 2019. En els propers 5 anys la previsió és que pràcticament se situï en els 3.000 milions de litres, el que representa un increment total del 45%.

El canal HORECA acumula el 70% del volum de vendes, mentre que els supermercats i botigues especialitzades representen prop del 18%.

El vi negre representa el 73,67% de les vendes, seguit del blanc (22,99%), el rosat (2,76%) i l'escumós (0,58%).