OLIVE OIL BUSINESS FORUM
OLIVE OIL BUSINESS FORUM és un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de productes d'oli d'oliva de Catalunya, i importadors i distribuïdors de mercats internacionals.
L'objectiu és generar una plataforma on els interessos de totes les parts es puguin reunir per a generar fluxos de negoci.
On? Lleida, La Llotja
Quan? 11-12 de novembre 2020
MERCATS CONVIDATS
Europa
Alemanya, Dinamarca, França, Regne Unit, Suècia, Suïssa
PROGRAMa PREVIST (PROVISIONAL)
Dimarts, 11 de novembre | |
---|---|
08:00h | Recepció empreses i lliurament dossier |
08:30h | Inici de les reunions entre les empreses catalanes participants i els compradors europeus |
10:30h | Coffee Break |
11:00 h | Continuació de les reunions |
12:30h | Break |
12:45h | Continuació de les reunions |
14:15h | Finalització de les reunions |
14:15h | Dinar – networking |
15:30h | Visites privades a les empreses participants concertades durant els B2B directament entre les empreses i els importadors |
Dimecres, 12 de novembre | |
---|---|
08:30h | Inici de les reunions entre les empreses catalanes participants i els compradors europeus |
10:30h | Coffee break |
11:00h | Continuació de les reunions |
12:30h | Break |
12:45h | Continuació de les reunions |
14:15h | Finalització de les reunions |
14:15h | Dinar – networking |
15:30h | Visites privades a les empreses participants concertades durant els B2B directament entre les empreses i els importadors |
BUSINESS FORUM, SEGONS LES EMPRESES
L’oli d’oliva verge el que fa és donar-nos l’oportunitat d’insuflar valor a tots els plats que fem. No és car perquè val molt més del que costa. Interactua amb la resta d’aliments de tu a tu i té la mateixa importància. És més, és capaç de canviar el caràcter de tota una recepta, ja que es capaç de canviar les textures, la brillantor, l’acidesa, l’amargor, i la sensació al paladar.
Maria Nicolau sobre l’oli d’oliva català Restaurant Ferrer de Tall
EL SECTOR DE L'OLI A CATALUNYA
Catalunya produeix oli d'oliva d'alta qualitat, emparat per diferents denominacions d'origen: Les Garrigues, Siurana, Baix Ebre-Montsià, Terra Alta i Empordà.
Aquests olis d'oliva destaquen per unes qualitats de sabor, aroma i acidesa baixa, que venen garantides per un fruit, l'oliva, de primer ordre, i per unes tècniques d'elaboració mecàniques, que mantenen totes les característiques saludables i gustatives d'aquest aliment.
A través de la recerca i l'experimentació, s'ha aconseguit la selecció de les millors oliveres, d'una qualitat excel·lent. L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.
Indústria
A Catalunya hi ha 113 mil hectàrees de terra dedicada a olivera, un 14% de la superfície de conreu, que proporcionen la matèria primera, l'oliva, per a una de les indústries amb més potencial: la de transformació, envasament i comercialització d'oli d'oliva, amb gairebé un 6% del volum de negoci de la indústria agroalimentària de Catalunya.
La varietat d'oliva més abundosa per a l'elaboració d'oli és l'arbequina, una de les més preuades en els mercats internacionals. Les empreses també posicionen en el mercat elaboracions i cupatges d'altres varietats, com l'empeltre, la morruda, la sevillenca, la farga, l'argudell, la corivell o la verdal. Totes les varietats d'oliva produeixen olis verges excel·lents, cada un amb unes característiques pròpies pel que fa a sabor i aroma.
L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.
L’arbequina és la principal varietat d'olives usada per a la producció d’oli i una de les més apreciades en mercats internacionals. Les empreses catalanes també comercialitzen oli d'oliva elaborat o barrejat amb altres varietats, com ara empeltre, morruda, sevillenca, farga, argudell, corivell o verdal. Totes les varietats d'oliva produeixen excel·lents olis verges, cadascun d'ells amb característiques pròpies d'aroma i sabor.
Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*
El sector agroalimentari és el primer de l'economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any.
La xarxa logística de Catalunya pot atendre 400 milions de consumidors en menys de 48 hores i la seva posició geoestratègica permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i una distribució optimitzada a Europa i Àfrica.
Coneix més estratègies d’internacionalització >
* Rànquing fDi Magazine - Financial Times
Catalunya en xifres
El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana
El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament a 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.
L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria auxiliar agroalimentària.
El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).
La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'estat espanyol
COMITÉ ORGANITZADOR