test Troba nous socis

testIncrementa les teves vendes i contactes comercials

testTreu el màxim partit a una agenda amb reunions planificades

 

 

OLIVE OIL BUSINESS FORUM

OLIVE OIL BUSINESS FORUM és un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de productes d'oli d'oliva de Catalunya, i importadors i distribuïdors de mercats internacionals.

L'objectiu és generar una plataforma on els interessos de totes les parts es puguin reunir per a generar fluxos de negoci.

On? Lleida, La Llotja

Quan? 11-12 de novembre 2020

 

 

 

MERCATS CONVIDATS

Mapa olive oil business forum

Europa
Alemanya, Dinamarca, França, Regne Unit, Suècia, Suïssa

 

 

PROGRAMa PREVIST (PROVISIONAL)

Dimarts, 11 de novembre
08:00h Recepció empreses i lliurament dossier
08:30h Inici de les reunions entre les empreses catalanes participants i els compradors europeus
10:30h Coffee Break
11:00 h Continuació de les reunions
12:30h Break
12:45h Continuació de les reunions
14:15h Finalització de les reunions
14:15h Dinar – networking
15:30h Visites privades a les empreses participants concertades durant els B2B directament entre les empreses i els  importadors

 

Dimecres, 12 de novembre
08:30h Inici de les reunions entre les empreses catalanes participants i els compradors
europeus
10:30h Coffee break
11:00h Continuació de les reunions
12:30h Break
12:45h Continuació de les reunions
14:15h Finalització de les reunions
14:15h Dinar – networking
15:30h Visites privades a les empreses participants concertades durant els B2B directament entre les empreses i els  importadors

 

 

BUSINESS FORUM, SEGONS LES EMPRESES

 

 

EL SECTOR DE L'OLI A CATALUNYA

Catalunya produeix oli d'oliva d'alta qualitat, emparat per diferents denominacions d'origen: Les Garrigues, Siurana, Baix Ebre-Montsià, Terra Alta i Empordà.

Aquests olis d'oliva destaquen per unes qualitats de sabor, aroma i acidesa baixa, que venen garantides per un fruit, l'oliva, de primer ordre, i per unes tècniques d'elaboració mecàniques, que mantenen totes les característiques saludables i gustatives d'aquest aliment.

A través de la recerca i l'experimentació, s'ha aconseguit la selecció de les millors oliveres, d'una qualitat excel·lent. L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.

Oli mapa

 

 

 

 

 

 

Indústria

A Catalunya hi ha 113 mil hectàrees de terra dedicada a olivera, un 14% de la superfície de conreu, que proporcionen la matèria primera, l'oliva, per a una de les indústries amb més potencial: la de transformació, envasament i comercialització d'oli d'oliva, amb gairebé un 6% del volum de negoci de la indústria agroalimentària de Catalunya.

La varietat d'oliva més abundosa per a l'elaboració d'oli és l'arbequina, una de les més preuades en els mercats internacionals. Les empreses també posicionen en el mercat elaboracions i cupatges d'altres varietats, com l'empeltre, la morruda, la sevillenca, la farga, l'argudell, la corivell o la verdal. Totes les varietats d'oliva produeixen olis verges excel·lents, cada un amb unes característiques pròpies pel que fa a sabor i aroma.

L'oli d'oliva verge extra s'emmarca en la categoria superior. Es tracta d'un oli amb unes característiques excepcionals, tant des del punt de vista de la salut com de la gastronomia, ja que es considera producte fonamental d'una alimentació saludable i rica en sabors.

L’arbequina és la principal varietat d'olives usada per a la producció d’oli i una de les més apreciades en mercats internacionals. Les empreses catalanes també comercialitzen oli d'oliva elaborat o barrejat amb altres varietats, com ara empeltre, morruda, sevillenca, farga, argudell, corivell o verdal. Totes les varietats d'oliva produeixen excel·lents olis verges, cadascun d'ells amb característiques pròpies d'aroma i sabor.

Oli-03

​​​​

 

 

Infografia sector oli

Infografia sector oli mobile

 

 

Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*

El sector agroalimentari és el primer de l'economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any.

La xarxa logística de Catalunya pot atendre 400 milions de consumidors en menys de 48 hores i la seva posició geoestratègica permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i una distribució optimitzada a Europa i Àfrica.

Coneix més estratègies d’internacionalització >

* Rànquing fDi Magazine - Financial Times

Mapa Catalunya

Catalunya en xifres

Dades Catalunya

Dades Catalunya

 

 

El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana

El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament a 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.

L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria  auxiliar agroalimentària.

El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).

La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'estat espanyol

 

Infografia sector agroalimentari català

Infografia sector agroalimentari català

 

 

 

 

COMITÉ ORGANITZADOR

Olive Oil BF organitzadors