MEAT BUSINESS FORUM
MEAT BUSINESS FORUM és un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de carn i productes carnis de Catalunya, i importadors i distribuïdors de països tercers.
L'objectiu és generar una plataforma on els interessos de totes les parts es puguin reunir per a generar fluxos de negoci.
On? Barcelona
Quan? 9 - 10 d'abril 2019
MERCATS CONVIDATS
ÀFRICA
Algèria, Marroc, Egipte, Sudàfrica, Tunísia, Zàmbia
AMÈRICA LLATINA
Argentina, Bolívia, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Mèxic, Panamà, Perú, Xile
ÀSIA
Corea del Sud, Filipines, Hong Kong, Índia, Japó, Taiwan, Turquia, Vietnam, Xina
ORIENT MITJÀ
Aràbia Saudita, Bahrain, Jordània, Kuwait, Emirats Àrabs Units, Oman
PROGRAMA DE SEMINARIS
Meat Business Forum va acollir un programa de seminaris sobre diferents regions amb ponents experts. Els assistents van poder conèixer les xifres, projeccions i tendències a Orient Mitjà, Amèrica Llatina i Àfrica subsahariana en l’àmbit agroalimentari, tant des del punt de vista de la demanda com de l’estructura de distribució.
Objectiu
- Posar a l’abast del teixit empresarial agroalimentari de Catalunya informació de primera mà sobre les potencialitats dels mercats emergents i estratègics per a l’expansió exterior del sector agroalimentari català
- Aprofitar la participació de compradors i experts en l’esdeveniment per a una actuació addicional al programa de B2B
9 d'abril | |
---|---|
11:00h - 13:30h |
MIDDLE EAST: Estratègies de màrqueting per al sector agroalimentari Introductor Ponents
|
16:00h - 18:30h |
LATAM: un mercat de valor Introductor Ponents
|
10 d'abril | |
---|---|
11:00h -13:30h |
AFRICA: Els nous mercats emergents Introductor
|
PROGRAMA B2B
Rondes de reunions de 15 minuts per família de producte: porcí, boví, aviram, elaborats de porcí, elaborats Halal. Cada empresa empresa participant ha fet una mitja de 40 reunions de 15 minuts cada una. S´han realitzat més de 1.200 reunions durant els dos dies.
Empreses catalanes participants
ARGAL ALIMENTACIÓN, S.A.
www.argal.com
ARTIGAS ALIMENTARIA S.A.U
www.artigasalimentaria.com
BOADAS 1880
www.boadas1880.com
BONÀREA AGRUPA
www.bonarea-agrupa.com
CARNICA BATALLE SA
www.batalle.com
CARNS PONT SA - FRIBIN SAT
www.carnspont.com
COSTA BRAVA MEDITERRANEAN FOODS
www.costabravafoods.com
COSTA FOOD MEAT SL
www.costafood.com
DESPIECES CARNICOS OLOT SLU
www.jcolomer.com
ESPUÑA
www.espuna.es
FRISELVA
www.friselva.com
IBERDIGEST,S.L.
www.iberdigestgroup.com
JOAQUIM ALBERTI, S.A.
www.laselva.es
LA PIARA
www.lapiara.com
LE PORC GOURMET
www.leporcgourmet.com
LERIDANA DE PIENSOS S.A.
www.leridanadepiensos.com
NOEL ALIMENTARIA SAU
www.noel.es
OLOT MEATS SA.
www.olotmeats.com
PORXAS
www.porxaspairo.com
ROCA 1927
www.rocagrup.com
TAYBAITE DELICES
www.taybaite.com
EL SECTOR DE LA CARN A CATALUNYA
La indústria càrnia és el principal sector agroalimentari de Catalunya, amb un volum de negoci de 7.028 milions d’euros. Representa més del 31% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 18% en nombre d’empreses. És un sector que s'orienta cada cop més cap a la integració vertical com a forma d'assegurar la traçabilitat des de la granja fins al punt de venda, tot complint amb les exigències creixents del mercat. Catalunya produeix anualment més de dos milions de tones de carn de totes les espècies: porcí, boví, oví, caprí, equí, aviram i conill.
Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*
Catalunya, primera en el rànquing de regions de futur*
El sector agroalimentari és el primer de l'economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. El volum i el valor de les seves exportacions creixen any rere any.
La xarxa logística de Catalunya pot atendre 400 milions de consumidors en menys de 48 hores i la seva posició geoestratègica permet connexions intercontinentals eficients amb Àsia i Amèrica i una distribució optimitzada a Europa i Àfrica.
Coneix més estratègies d’internacionalització >
* Rànquing fDi Magazine - Financial Times
Catalunya en xifres
El sector agroalimentari català, motor de l'economia catalana
El sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 M€, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament a 164.372 persones. Aquestes dades el converteixen en el primer sector econòmic del país.
L'integren 57.423 explotacions agràries, 3.922 indústries d'alimentació i begudes i 436 establiments de la indústria auxiliar agroalimentària.
El sector carni és el primer subsector transformador amb el 32% del volum de negoci, seguit pel fine food (30%), els olis vegetals (9%), el vi (7%), les fruites i verdures (4%), els cereals i molineria (2%) i el peix i marisc (1%).
La indústria d'aliments i begudes catalana representa el 23% de la xifra de negoci del sector al conjunt de l'estat espanyol