El sector del peix i el marisc
La flota pesquera catalana opera fonamentalment en aigües litorals, i s'ha adaptat a la reglamentació de les espècies regulades del calador mediterrani, sorgida arran de la necessitat de preservar els recursos marins davant la situació de sobreexplotació pesquera.
Els darrers anys, les captures han disminuït mentre que la facturació ha augmentat, dada que mostra com el producte de la pesca es converteix en article de luxe i, conseqüentment, se n'exigeix la màxima qualitat. L’últim any les captures han estat de 25.774 tones.
D'altra banda, s'ha produït en els darrers anys un increment dels cultius marins com a complement necessari a la pesca tradicional. Per això, s'ha desenvolupat a Catalunya el sector de l'aqüicultura, amb noves tècniques de cultiu adaptades al nostre litoral, amb una varietat abundant de mol·luscos, peixos i crustacis. A Catalunya, a més, s'han instal·lat piscifactories continentals de truites, ostres i musclos. La producció aqüícola computa 7.192 tones.
Exportacions
Pel que fa al comerç exterior, representa el 3% del total de les sortides agroalimentàries.
ÚLTIMS DOCUMENTS DE CONEIXEMENT

29.11.19
Principals sectors exportadors
El sector agroalimentari català i les seves exportacions són motor de l’economia. En aquest context, destaca el sector de la Carn i porcí , amb un 33 % del total de les exportacions agroalimentàries, seguit del sector fine food, amb un 29%.

29.08.19
Despesa en alimentació a Catalunya
Catalunya està el 6% per sobre de la mitjana nacional pel que fa a la despesa per càpita en alimentació. El producte que copa més percentatge de despesa és la carn, seguit del peix i les fruites.

05.08.19
Consum mitjà de productes agroalimentaris per persona a Catalunya
Visió general de com es fragmenta la despesa en productes alimentaris a Catalunya en funció de la seva categoria.
ACTUALITAT DEL SECTOR PEIX I MARISC
17.03.20
Aliments i transmissió del Covid-19
L'Agència Europea per a la Seguretat Alimentària (EFSA) ha signat un comunicat on informa que no existeixen evidències científiques, fins als moments, que els aliments puguin ser una via de transmissió del Coronavirus.
12.01.20
La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania
La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment que promociona i dóna a conèixer la producció i alimentació ecològiques al consumidor final.
04.01.20
Seafood Expo Global: L’aparador dels productes del mar al món arriba a Catalunya
La costa del litoral, des de l’hàbitat aquàtic més extens de Catalunya al Parc Natural del Delta de l’Ebre, passant pels vestigis tarragonins de l’antiga capital de l’imperi romà a Hispània, o els 280 kilòmetres de platja fins a arribar a la Costa Brava i Portbou.