12.01.20

La setmana BIO, la setmana que apropa els aliments ecològics a la ciutadania

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment que promociona i dóna a conèixer la producció i alimentació ecològiques al consumidor final. El programa d’activitats és molt variat i la seva proposta i organització va a càrrec de les persones o entitats interessades en promocionar-se entre aquest públic.

Quin tipus d’activitats s’ofereixen?

Les activitats que conformen el programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica estan agrupades en 5 famílies:

  1. Visites a operadors ecològics: Els pagesos, ramaders i elaboradors de productes ecològics obren les portes de les seves explotacions i obradors per donar a conèixer la seva feina i què són i com s’obtenen els productes que ells produeixen o elaboren.
  2. Activitats comercials: Els comerços i punts de venda dels productes ecològics ofereixen activitats relacionades amb els seus productes en el marc del seu establiment, com ara presentacions, promocions, tastos i altres.
  3. Activitats de divulgació: Conjunt d’activitats pensades per divulgar el sistema de producció ecològic i la qualitat d’aquests aliments, així com qualsevol altra tema relacionat. S’hi poden trobar tallers, jornades, espais dedicats a la producció ecològica dins les biblioteques, passis de documentals, etc.
  4. Activitats gastronòmiques: Una bona manera de conèixer els aliments ecològics és consumir-los directament en un restaurant o arran d’una activitat gastronòmica, com ara un taller de cuina o showcooking. A la setmana Bio s’hi poden trobar propostes de cuina en directe per part d’aquells xefs i restaurants que tenen el producte ecològic entre els seus ingredients de referència.
  5. Activitats a l’escola: La Setmana Bio a l’escola és la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica dels centres educatius de Catalunya.

 

Qui organitza les activitats?

Les activitats de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica les organitzen els propis protagonistes del sector. Així, les activitats poden ser organitzades per operadors ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc.

 

Qui pot assistir a les activitats?

Qualsevol persona interessada en conèixer la producció i l’alimentació ecològica pot participar de les activitats ofertades a la Setmana Bio per l’alimentació ecològica.

Comparteix aquesta notícia