18.12.19

Catalunya tornarà a acollir el congrés internacional sobre tòfona

El Trufforum, que aplega productors i prescriptors, se celebrarà de nou a Vic després de l’exitosa edició de 2019.

Vic, 4 de desembre de 2019. Catalunya tornarà a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència del sector de la tòfona negra a nivell internacional, que se celebrarà de nou a Vic el proper mes de gener. Gràcies a l’èxit de la darrera edició, que es va celebrar per primer cop a la capital d’Osona, el Trufforum promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) tindrà lloc a l’edifici El Sucre durant els dies 25 i 26 de gener de 2020

D’accés gratuït també per al públic general, aquesta fira neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Per aquest motiu, el Trufforum-Vic 2020 presentarà diversos espais i escenaris on es parlarà de les virtuts d’un producte excels i de gran valor no només per a la cuina sinó també per al territori. 

 

 

 

Durant dues jornades consecutives, experts de la tòfona vinguts d’arreu de Catalunya i del continent europeu posaran en valor a Vic un producte sobre el que també cal fer encara molta pedagogia. De fet, tant el Mercat de la Tòfona per comprar-ne al detall, com els tallers divulgatius a càrrec de xefs amb estrella Michelin com són en Nandu Jubany i l’Oriol Rovira, el Market Truffòrum i el Trufforum PRO amb prestigiosos científics del sector en l'àmbit de la producció de la tòfona negra i el canvi climàtic.            

Tot està ja preparat a Vic per tornar a acollir aquest prestigiós esdeveniment, que inclourà igualment el Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires a la Plaça Major de Vic.  

El ressò internacional de la darrera edició i la implicació de les institucions organitzadores (el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, l’Ajuntament de Vic, l’European Mycologiocal Institute (EMI), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona, han estat claus perquè el Trufforum-Vic se celebri novament a la capital d’Osona. 

Comparteix aquesta notícia