09.12.19

Catalunya entra als mercats de carn Halal amb productes de gran qualitat

Catalunya accentua la seva presència als mercats en què es consumeixen productes de carn Halal i deixa empremta als països musulmans de la regió MENA (Orient Mitjà i Àfrica del Nord). El valor de les exportacions agroalimentàries catalanes augmenta de manera significativa en aquesta zona del món a través de la penetració cada cop major de productes com la carn, la fruita i verdura, cereals, cafè, te, espècies, peix, productes de pastisseria i begudes. Prodeca i el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat disposen d’un pla per fer més competitives les empreses catalanes exportadores i disposin de certificats agroalimentaris de carn Halal més transparents. És una eina que ajuda els consumidors a tenir tota la informació en el moment de la compra i en què s’especifica que el producte determinat compleix les pautes alimentàries fixades per la llei islàmica. El programa Catalan Food, Halal Club és referent per a les empreses agroalimentàries que produeixen per al mercat Halal. 

Plataforma a internet

Prodeca ha impulsat una plataforma a internet que permet la consulta àgil d’informació de desenes de productes Halal elaborats a Catalunya amb totes les seves característiques. Es converteix en un aparador que també ofereix als compradors un marc de confiança per a la certificació garantida de la qualitat Halal. La guia es pot consultar a la pàgina web de Prodeca en un apartat específic en què apareixen les empreses i productes que disposen de certificat de garantia halal. L’apartat disposa també d’informació actualitzada sobre l’oferta Halal de Catalunya i sobre els mercats d’alimentació i begudes amb aquesta certificació. 

Suport a les empreses

Amb la voluntat de fer costat a les empreses exportadores, Prodeca posa a disposició dels empresaris i empresàries la versió espanyola de DAFZA, la guia Dubai Global Gateway for Halal Industry, un document imprescindible per formar i informar les empreses agroalimentàries que volen produir per al mercat d’aliments Halal. En paral·lel, es programa un curs a la Universitat Blanquerna de Barcelona per estudiar mercats musulmans i economia islàmica. Adreçat a professionals de l’àmbit econòmic, empresarial i institucional que vulguin aprendre més sobre les oportunitats que ofereixen els països i mercats musulmans, tant a nivell internacional com a nivell local. Els mercats creixents de productes adaptats als gustos i tradicions islàmiques en països com Turquia, Malàisia, Indonèsia, Emirats Àrabs, Aràbia Saudita, Iran, Regne Unit, França o Alemanya obren noves perspectives per a les empreses catalanes. 

Halal

Alimentaria, un gran aparador

El sector Halal desperta cada cop més interès i té una major presència a la Fira Alimentària, que se celebra cada primavera a Fira de Barcelona. Expo Halal és un punt de trobada de les empreses internacionals, experts i personatges influents que fomenten el coneixement del sector, amb forta presència al Regne Unit, França, Alemanya i Bèlgica. L’esdeveniment també incorpora la participació de cuiners de reconegut prestigi que demostren la versatilitat d’aquest tipus de cuina i la seva fusió amb cuines orientals i exòtiques.

Comparteix aquesta notícia