La cuina de l'espai Catalunya

Any rere any Prodeca participa al Fòrum Gastronòmic de Barcelona que es va celebrar el 2019  del 18 al 20 de novembre al Recinte de Fira de Barcelona. 

Per primer cop, les entitats Prodeca, Xarxa de Productes de la Terra (DiBa) i Girona Excel·lent (DiGi) van impulsar conjuntament l’Espai Catalunya, un punt de trobada de productors catalans de més de  1000 metres quadrats amb un centenar d’empreses agroalimentàries i productors catalans.

El principal objectiu d’aquesta unió va ser crear un espai ampli i diàfan on el visitant de Fòrum Gastronòmic podia recórrer Catalunya a través dels seus productes i gastronomia. Va ser una oportunitat per conèixer de primera mà els seus productors i elaboradors, les seves característiques i les seves aptituds culinàries. 

 

L'Espai Catalunya es va composar de dos espais, per una banda l'àrea comercial, i per l'altra una àrea denominada la Cuina de Catalunya composta per instal·lacions de cuina i parament per desenvolupar de sessions de cuina en viu.


La programació la van compondre col·lectius de cuina del territori català i cuiners que s'emparellaven amb productors per mostrar de primera mà les excel·lències culinàries dels productes de proximitat de Catalunya. Aquesta iniciativa vol difondre i promoure els productes de km 0 de casa nostra oferint al visitant de Fòrum més de 20 sessions de cuina en directe, cada una de 45 minuts de durada. 
 

 

En finalitzar cada sessió es van servir tastets per al públic assistent conformat per unes 40 places.

Els showcookings van ser binomis de cuiner i productor i els va dinamitzar un periodista gastronòmic especialitzat per ajudar a comunicar a tots els agents els avantatges competitius i singularitats tant de la cuina com dels productes.