EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD

Prodeca fa costat als joves talents de la cuina catalana i acompanya els cuiners del país en concursos d’àmbit internacional per ajudar-los a obrir-se camí a nivell professional. La jove Mariona Rodà, finalista del Concurs de Cuina Jove de Catalunya 2019, ha participat a Grècia al concurs European Young Chef Award. A la final del certamen, Rodà va cuinar una crema catalana tradicional i va elaborar una versió contemporània del plat sota el nom Catalunya - Un passeig pel bosc a la tardor.  La jove cuinera explica el motiu de la recepta. “La crema catalana és el primer plat que vaig aprendre a cuinar de petita i ara he volgut barrejar aquestes postres amb la tradició de la Castanyada. En la versió més contemporània, la crema es transforma en una pannacotta que incorpora sabors de tots els elements de la tardor: castanya, moniato, ratafia, panellet i remolatxa”, apunta. 

Web del projecte: www.europeanyoungchefaward.org

 

Descripció 

El concurs European Young Chef Award és organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT) en col·laboració amb institucions d’arts culinàries de les Regions de Gastronomia. El certamen reuneix finalistes de certàmens d’arreu d’Europa per presentar i intercanviar coneixements sobre plats tradicionals i productes alimentaris locals de les seves regions i competir per proposar la seva innovadora reinterpretació de receptes tradicionals, jutjades per xefs i experts internacionals.
 

 

Objectiu 

El certamen té com a objectiu la promoció de la innovació a la cuina tradicional, posar en valor les cultures alimentàries sostenibles i ajudar a crear futurs ambaixadors de cuines per a les regions i promoure els productes alimentaris locals

El concurs forma part del llegat del projecte Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016. Una iniciativa promoguda pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i el d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, així com de moltes entitats de l’àmbit de l’agroalimentació i el turisme enogastronòmic. La distinció va posar en valor les diferents cultures alimentàries europees, va estendre l'educació per a una alimentació saludable i sostenible, va fomentar la innovació gastronòmica i en definitiva va contribuir a una millor qualitat de vida de les persones. 

A més a més, Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 va tenir com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura; posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.