Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

Descripció

La designació de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 (CREG’16) és un reconeixement que té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d'Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica. 

Més de 800 entitats van signar un manifest d’adhesió per donar suport i reconeixement al títol que va tenir com a ambaixadora la xef Carme Ruscalleda

El departament d'Agricultura, a través de Prodeca, coordinadament amb el d’Empresa i Ocupació, a través de l'Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país van impulsar i presentar la candidatura. 

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, promoguda per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees. 

 

Objectius 

  1. Fer esdevenir la gastronomia un element identitari que permeti la diferenciació i singularització del territori. 
  2. Posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura. 
  3. Posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica
  4. Compartir coneixements i intercanviar experiències amb la resta de participants de la plataforma “European Regions of Gastronomy”. Catalunya, com a pionera del títol, ha estat un referent i ha tingut la missió de transmetre tots els seus coneixements a les futures regions.